Mramor Scalara - Pterophyllum scalare "Mramor"
Mramor Scalara - Pterophyllum scalare "Mramor"

Skalár amazonský - Pterophyllum scalare "Mramor"

Je to pomerne nenáročná a mierumilovná ryba, ale je potrebné dodržať minimálnu veľkosť akvária a vybrať jej vhodných spoločníkov.

Skladem
4,90 €
S DPH

 
Amazonský skalár je pomerne nenáročná ryba, ale je potrebné brať do úvahy, že dorastie do pomerne veľkých rozmerov, aj 15 cm na výšku, a potrebuje viac priestoru, inak môže byť agresívny voči ostatným živočíchom v akváriu. Skaláre by sa mali vyberať ako dominantné ryby v akváriu, najlepšie v malom kŕdli, v dospelosti zvyčajne tvoria páry, vyberte nejaké menšie neagresívne ryby, najlepšie kŕdľové, ale neodporúča sa vyberať malé druhy, ako sú niektoré Microrasboras alebo Modré Neonky, krevety sa tiež neodporúčajú, skaláre budú tieto menšie živočíchy loviť.

Skaláre sa pomerne ľahko rozmnožujú v spoločenských akváriách, ak vytvoria páry, môžu klásť vajíčka každý mesiac, v tomto období sa však stávajú pomerne agresívnymi a z blízkosti vajíčok vyháňajú ostatné živočíchy, preto je dobré zvoliť väčšie a husto zarastené akvárium. Pre jeden dospelý pár skalárov v spoločenskom akváriu odporúčame aspoň 100 litrové akvárium a pre 2 páry 150 litrov alebo viac.
  • Pohlavné znaky:Samce majú v dospelosti na čele hrboľ, pohlavná papila samíc je krátka a tupá, zatiaľ čo u samcov je dlhšia a špicatá.
  • Rodenie: Prevažne jednoduché, samice kladú vajíčka na nejaký plochý predmet alebo list, o vajíčka sa starajú obaja rodičia, v spoločenských akváriách zvyčajne nedokážu vajíčka strážiť a iné živočíchy ich zožerú, na rozmnožovanie ideálne oddeliť rodičov v samostatnej nádrži s predmetom, na ktorom sú vajíčka.
  • Nádrž: Nádrž husto osadená rastlinami, ideálne veľkým množstvom Vallisnerie alebo dlholistej Echinodory. Aspoň 100 litrov vody na pár, ideálne väčšie a vyššie.
  • Potrava: Jedia živú, mrazenú, vločkovú a granulovú stravu. V ideálnom prípade striedajte krmivá, skaláre sú veľmi žravé, neprekrmujte ich.

PREPRAVA RATAJ- PREPRAVÍME VÁM VAŠE VODNÉ ŽIVOČÍŠSTVO NAŠIM AUTOM

  • Akváriové živočíchy vám doručíme v rámci našich dodávok - termín prepravy závisí od toho, kedy máme najbližšiu dodávku vaším smerom.
  • Po prijatí objednávky vám zavoláme/napíšeme a dohodneme si termín doručenia.
NAVYŠE
  • Naše auto je plne klimatizované s výhrevem pre chladné dni, čo zabezpečuje pohodlie pre zvieratá v každom ročnom období.
  • Máme potrebné povolenia od štátnej veterinárnej správy na prepravu rýb a zvierat.
ZDRAVÉ A FAREBNÉ RYBY

Ryby ponúkame od roku 2009 v našej kamennej predajni Akvazoo Rataj. Za ten čas sme našli nielen osvedčených a skúsených chovateľov, ale naučili sme sa rybám rozumieť. Okrem toho:

  • Krmime naše ryby japonským krmivom Hikari a krmivom Rataj pre extra vyfarbenie a vitalitu.
  • Rybám pravidelne podávame výťažok z mandľových listov. Mandľové listy sú nielen bakteriostatické, ale podporujú aj kondíciu a vyfarbenie rýb.

BALENIE RÝB

  • Ryba sa prepravuje v plastovom vrecku, ktoré je nafúknuté kyslíkom.
  • Na zabezpečenie tepelnej izolácie sú ryby umiestnené v polystyrénovej krabici
AKLIMATIZÁCIA ZVIERAT

Pred vypustením živočíchov do akvária ich treba postupne aklimatizovať na teplotu a najmä chemický zloženie vody v akváriu. Balenie so živočíchmi by sa malo ponechať 15 minut pri pokojovej teplote. Potom otvorte vrecko so živočíchmi a pomaly doň nalejte vodu z akvária, aby sa objem vody zvýšil približne o 50 %. nechajte ryby aklimatizovať 15 minút (nie dlhšie) a potom ich pomaly nalejte do akvária s obsahom celého vrecka. PH akváriovej vody vo vašom akváriu by malo byť v rozmedzí 6,5 až 7,5 (zistíte pomocou testu AKVIN) a nulové množstvo dusitanov (zistíte pomocou testu AZOTIN).

REKLAMÁCIE

Rybičky chováme a balíme tak, aby sa k vám dostaly v 100 % stave. Ak však niečo nie je v poriadku, žiadame vás, aby ste si rybičky odfotili ešte pred ich vypustením do akvária. Svoju reklamaciu spolu s fotografiou pošlite na adresu info@rataj-spk.cz.

Dôležité je dodržiavať aklimatizačné kroky, aby ryby nedostaly šok.

INFORMÁCIE

Prečítajte si Ako chovať vodné ryby

Krajina pôvodu
chované
Teplota (°C)
24-28
Predajná veľkosť
3-5 cm
Maximálna veľkosť
15 cm
Správanie
Pokojný, pokojný
Min. veľkosť nádrže
200l
Biotop
Južná Amerika - Amazonka
Dodatočný počet rýb
4 kusy na 200 litrov, 6-8 kusov na 300 litrov.
Krmivo
Všežravec (živé, mrazené, vločky, granule, zelené krmivo)
pH
6-7,5
Vek
Maximálne 10 rokov
Vhodný typ nádrže
Biotop
Triedenie
Skaláry
0925
No reviews

Mohlo by vás zaujať aj

Zákazníci, ktorí kúpili tento produkt, kúpili tiež:

Product added to wishlist
Product added to compare.