Páví zub - Astronotus Ocellatus Rozbaliť

Cichlida pávia - Astronotus Ocellatus


nové

Krásna ryba vhodná do naozaj veľkých nádrží.


Predajná veľkosť cca 5cm

ilustračné foto, aktuálne skladom čierno-oranžový variant

Viac detailov

Produkt s požadovanými parametrami už nie je na sklade

6,02 €

s DPH

Detaily

Pavica, je zaujímavá ryba s jedinečným vzhľadom a správaním. Táto ryba pochádza z Južnej Ameriky a môže dosahovať dĺžku až 35 cm. Medzi akvaristami je obľúbená pre svoje nádherné sfarbenie a pestré telo.

Pávica je vhodná najmä do veľmi veľkých nádrží

  • Samce aj samice pávov majú pestré sfarbenie, ktoré zahŕňa kombináciu zelenej, modrej, oranžovej a červenej farby na tele.
  • Táto ryba je spoločenská a možno ju chovať v skupinách. Odporúča sa mať viac samcov a samíc, aby sa rozptýlila agresia a teritoriálne správanie.
  • Pavúky sú aktívne ryby a vyžadujú dostatok priestoru na plávanie.
  • Jej strava by mala obsahovať živú, mrazenú a granulovanú potravu. Do ich stravy sa odporúča pridávať aj zelené krmivo a príležitostne podávať živý hmyz.
  • Akvárium by malo obsahovať dostatok úkrytov v podobe kameňov, koreňov a rastlín, ktoré im poskytnú bezpečie a miesto na schovávanie. Tieto dekorácie však musia byť dobre zabezpečené, pretože ryby veľmi rady požierajú a premiestňujú rôzne predmety v akváriu.
  • Voda by mala byť čistá a dobre filtrovaná. Vráskavec páví uprednostňuje mierne kyslé a mäkké parametre vody.
  • Keď sú mladé, možno ich chovať v menších nádržiach, ale treba brať do úvahy, že ryby veľmi rýchlo rastú a v dospelosti je potrebných aspoň 500 l na pár, ideálne 1000 l na menšiu skupinu.

Pávica je úžasná ryba, ktorá dodá vášmu akváriu krásu a dynamiku. Pri správnej starostlivosti a vytvorení vhodného prostredia môžete sledovať ich nádherné sfarbenie a pozorovať ich prirodzené správanie."

[/vc_column]

PREPRAVA RATAI - PREPRAVÍME VÁM VAŠE VODNÉ ŽIVOČÍŠSTVO NAŠIM AUTOM

  • Akváriové živočíchy vám doručíme v rámci našich dodávok - termín prepravy závisí od toho, kedy máme najbližšiu dodávku vaším smerom.
  • Po prijatí objednávky vám zavoláme a dohodneme si termín doručenia.
Niekoľko
  • Naše auto je plne klimatizované s kúrením pre chladné dni, čo zabezpečuje pohodlie pre zvieratá v každom ročnom období.
  • Máme potrebné povolenia od štátneho veterinárneho úradu na prepravu rýb a zvierat.

ZELENÉ A FAREBNÉ RYBY

Ryba sa ponúka od roku 2009 v kamennej predajni Akvazoo Rataj. Za ten čas sme našli nielen osvedčených a skúsených chovateľov, ale naučili sme sa rybám rozumieť. Okrem toho:

>

  • Kŕmime naše ryby japonským krmivom Hikari a krmivom Rataj pre extra vyfarbenie a vitalitu .
  • Rybám pravidelne podávame výťažok z mandľových listov. Mandľové listy sú nielen bakteriostatické, ale podporujú aj kondíciu a vyfarbenie rýb.

Balenie rýb

  • Ryba sa prepravuje v plastovom vrecku, ktoré je nafúknuté kyslíkom .
  • Na zabezpečenie tepelnej izolácie sú ryby počas prepravy umiestnené v polystyrénovej krabici
AKLIMATIZÁCIA ZVIERAT

Pred vypustením živočíchov do akvária ich treba postupne aklimatizovať na teplotu a najmä chemický zloženie vody v akváriu. Balenie so živočíchmi by sa malo ponechať pri teplote. Potom otvorte vrecko so zvieratami a pomaly doň nalejte akváriovú vodu, aby sa objem vody zvýšil približne o 50 %. Nechajte ryby aklimatizovať 15 minút (nie dlhšie) a potom pomaly nalejte obsah celého vrecka do akvária. PH akváriovej vody v akváriu by malo byť v rozmedzí 6,5 až 7,5 (zistíte pomocou testu AKVIN) a nulové množstvo dusitanov (zistíte pomocou testu AZOTIN).
REKLAMÁCIE

Naše ryby chováme a balíme tak, aby sa k vám dostali v 100% stave. Ak však niečo nie je v poriadku, prosíme vás, aby ste si rybky odfotili ešte predtým, ako ich pustíte do akvária. Inzerát spolu s fotografiou nám pošlite na adresu info@rataj-spk.cz.

Dôležité je dodržiavať aklimatizačné kroky, aby ryby nedostali šok.

INFORMÁCIE

Prečítajte si Ako chovať vodné ryby

Vlastnosti

Krajina pôvoduJužná Amerika
Teplota (°C)22-27
Predajná veľkosť3-5 cm
Maximálna veľkosť20 - 30 cm
SprávanieRelatívne pokojné, ak majú dostatok priestoru, chovajú sa s rybami podobnej veľkosti
Min. veľkosť nádrže200l
Dodatočný počet rýbmalá skupina 4-8 kusov
PohlavieSamec má často na ostnatej časti chrbtovej plutvy tri veľmi zreteľné okrúhle škvrny, ktoré však nemusia byť vždy zreteľné.

Akváriové zvieratá